Sibel Halimi: Liria është fustani im

Sot ndihem e bukur
Se arrita t’i shoh drunjtë
E tokën e qëndisur nga vjeshta
Dritën e shtrirë në shtratin e qytetit të bronztë

Ecur këmbëzbathur
Çliruar nga detyrimi i të qëndruarit pingul në këmbë
E mbyllur në qetësinë e Kutisë së Pandorës

Sot jeta është veshur në kostumin ditor
E gjethet brosh i ngulur në gjoks

Sot ndihem e bukur
Ndjej fjalën teksa del nga goja e marrëzisë

E shkrimtarëve që ditën thurin lavde lirisë
E natën përsiatin dhe pjellin autoritetin
Si rreze hëne përplasur në dritare

Sot ndihem e bukur
Mbase pse do të ishte e kundërta
Liria është fustani im i preferuar …