Skënder Rusi: Në sytë e tu digjen meteorë

Në sytë e tu digjen meteorë!
Ti rri e heshtur, si një Perëndi!
Unë fshehur jam, ku burojnë lotët,
E kam një vend që s’ma gjen dot as ti!

Në sytë e tu digjen meteorë,
Përmbysen qiej, ashtu, kot më kot!
Unë fshehur rri, ku burojnë lotët,
Bëj të të flas, po nuk të folkam dot!

Në sytë e tu digjen meteorë,
Qerpikët po të përcëllohen krejt!
Unë fshehur rri, ku burojnë lotët,
Dua të ik, por s’po e gjej një shteg!

Kam frikë,
Mos dhe mua
Ti më djeg!

LEXO EDHE: Skënder Rusi: Gjithnjë këtij çasti ia pata frikën…