Sofia Loren: Nëse nuk ke qarë, sytë e tu nuk mund të jenë të bukur…

sofia loren

ObserverKult ua sjell disa thënie nga aktorja e famshme italiane, Sofia Loren:

– Ekziston një burim rinie: është mendja juaj, talenti juaj, krijimtaria që sillni në jetën tuaj dhe jetët e njerëzve që doni. Kur të mësoni të përdorni këtë burim, ju me të vërtetë do ta keni mposhtur moshën.

– Bukuria buron nga brenda. Nuk është diçka fizike. E tëra është se si ndiheni brenda dhe kjo reflektohet në sytë tuaj.

– Unë kurrë nuk jam përpjekur të shlyej kujtimet e së kaluarës, edhe pse disa janë të dhimbshme. Unë nuk i kuptoj njerëzit që fshihen nga e kaluara e tyre. Gjithçka që jetoni të ndihmon për t’ju bërë personi që jeni tani.

– Asgjë nuk e bën një grua më të bukur sesa besimi se ajo është e bukur.

– Nëse nuk ke qarë, sytë e tu nuk mund të jenë të bukur.

– Pas gjithë këtyre viteve, unë jam ende e përfshirë në procesin e vetëzbulimit. Është më mirë të eksplorosh jetën dhe të bësh gabime, sesa të luash të sigurtën. Gabimet janë pjesë e detyrimeve që dikush paguan për ta pasur një jetë të plotë.

– Të gjithë, diku thellë në zemrat tuaja, duhet të besoni se keni një bukuri të veçantë. Që nuk është si askush tjetër dhe që është aq e vlefshme sa nuk duhet ta braktisni. Në të vërtetë, ju duhet të mësoni ta vlerësoni atë.

– Disiplina është barazuesi i madh. Nëse një grua e re është e bukur, por nuk ka disiplinë, ajo do të humbasë pamjen e saj ndërsa rritet. Nëse një grua e thjeshtë është e disiplinuar, ajo padyshim që do të bëhet më e bukur me kalimin e kohës.

ObserverKult

————————

Lexo edhe:

SOFIA LOREN: KUR KISHA MË TEPËR NEVOJË PËR NJERËZ, MË BRAKTISËN!