Petraq Risto: Sot m’u shfaq Dashuria, im Zot, Dashuria…

Nga Petraq Risto

Dashuria, im zot, Dashuria…
Sot m’u shfaq Perëndesha e Mjegullës:
i dukeshin vetëm sytë dhe majat e gjinjve
Dhe një bistak rrushi shkëputur prej pjergullës
lëngëzonte mes dritës dhe hijeve
Dy sytë dhe majat e gjinjve…

Sot m’u shfaq Perëndesha e Mjegullës:
i dukeshin dy buzë dhe dy kupat e gjinjve
Dhe një yll i vogël pikuar prej ëndrrës
ia falte trupit floririn e kallinjve.
Dy buzë dhe dy kupat e gjinjve…

Dy sy, dy buzë, dy gjinj, rrush dhe kallinj
Dhe unë i hutuar mes mjegullës
nuk di nëse shkoj apo vij…
Dashuria, im zot, Dashuria…