Stefan Çapaliku: Shishe në det

Shishe në det


Edhe ti ike…
Unë mbeta i fundit në anijen
që era e sillte si të ishte prej letre,
sepse ishte prej letre.

E ç’mund të të ofroja unë veç fjalëve,
të shkruara në një letër fletoreje me vija,
me të cilën prodhova anijen prej letre?

Fjalë my Lady,
You look truly charming, my Lady.

Mandej unë zgjata dorën te aparatura
e transmetimit dhe nisa në ajër mesazhe të koduara
në alfabetin mors:
Ju flet Shkodra!
Po transmetojmë disa mesazhe speciale.

Fjalë my Lady,
You look truly charming, my Lady.

Lumturia nuk ndjehet mirë
Durimit po nxitohet
Besniku tradhëtoi
Kujtimin e çmendi harresa
Mendimi po rri trishtueshëm
Fitimtari humbi në pjesën e parë
Shpresa vdiq e fundit
Mos kujto se të harrova (Pikë)

Mbas këtyre mesazheve të verteta,
por aspak miqësore,
pashë anije të mëdha që u afruan të shpëtonin
tonën, që po mbytej.

Por, kur ata vërejten se ti po dilje shëndosh,
ashtu e gjatë, e bukur e pacen…
Kthyen nga kishin ardhë.
Se ndoshta kujtuen se po tallem…

Por unë vazhdoja të emetoja fjalë,

Fjalë my Lady
In the meantime
you look truly charming,
my Lady.

Çelikut i vrasin këpucët
Soses i erdhën ato (Pikë)

Dhe kaq
anija u mbyt,
unë bashkë me të.

Natën e mirë dhe
flesh rehat, my Lady.

Pije shishen me mesazhe,
E gjen diku ndër valë…

Clever, young and charming,
My Lady

ObserverKult

Lexo edhe:

STEFAN ÇAPALIKU: KU I DIHET…