“Supet e maleve dhe të shqiptarëve nuk kërrusen”

Tërmeti që tronditi këto orë Shqipërinë, me disa viktima, ka sjellë solidarizim nga shumë personalitet dhe kryetarë shtetesh.

Ndër ta, së fundmi ka reaguar Vittorio Sgarbi, një emër i njohur i skenës italiane, televizionit dhe analizës.

Ai ka përcjellë solidaritetin për shqiptarët, duke cituar një thënie të njohur tonën.

“Tërmeti në Shqipëri: Një proverb vendas, thotë: “Supet e maleve dhe supet e shqiptarëve nuk janë kërrusur kurrë”. Që do të thotë: Një shqiptar mund ta rrëzosh aq sa mund të rrëzosh një mal”. Jam me zemër afër popullit shqiptar”, – shkruan, Sgarbi.