Tonin Tërshana: O moj bukuroshe… (teksti dhe kënga)

Teksti i këngës “O moj bukuroshe”, kënduar nga Tonin Tërshana

Tonin Tërshana është një prej artistëve të rrallë, që qysh në paraqitjen e tij të parë në Festivalin e RTSH-ës, si 16 vjeçar, mori çmimin e parë për interpretim.

Më pas ai është paraqitur edhe në 20 edicione të tjera të festivalit dhe 4 herë është shpërblyer me çmimin e parë.

Duke qenë se është i vetmi artist shqiptarë me më shumë trofe, ai u dekorua me titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”.

Në vazhdim po ju sjellim tekstin dhe këngën “O moj bukursohe” të kënduar nga këngëtari Tonin Tërshana.

O moj bukuroshe
synin kur ta pashë
rrugës kur kalojshe
dy tri fjalë t’i thashë

O moj bukuroshe
synin kur ta pashë
rrugës kur kalojshe
dy tri fjalë t’i thashë


Hajde shpirt-o ti
Hajde shpirti im!
Se pa ty jeta
asht e zbrazët gjithnjë.

Hajde shpirt-o ti
Hajde shpirti im!
Se pa ty jeta
asht e zbrazët gjithnjë.

Dy tri fjalë të ambla
për dashninë e parë
s’bashkut me të tana
zemrën ty ta dhashë.

Dy tri fjalë të ambla
për dashninë e parë
s’bashkut me të tana
zemrën ty ta dhashë

Hajde shpirt-o ti
Hajde shpirti im!
Se pa ty jeta
asht e zbrazët gjithnjë.

Hajde shpirt-o ti
Hajde shpirti im!
Se pa ty jeta
asht e zbrazët gjithnjë.

Përgatiti: ObserverKult

Lexo edhe:

TONIN TËRSHANA: KUR VJEN PRANVERA (TEKSTI DHE MUZIKA)