Vasco Rossi: Mjafton të mos e kujtosh çfarë të ka ndodhur…

Ua sjellim disa thënie të shkrimtarit dhe këngëtarit të njohur italian, Vasco Rossi:

“Të ndalesh, në thelb, është si të vdesësh”.

“E ndërkohë plakesh, i bindur se vite më të mira do të vijnë”.

“Sepse me kohën ndryshon gjithçka, ndryshojmë edhe ne”.

“Ndjesitë, nuk janë asnjëherë tepër. Shumë shpejt mësohesh, lodhesh, por është e pamundur të jetosh pa to”.

“Nuk ka rëndësi që jeta është e shkurtër, duhet ta jetosh thellësisht”.

“Të harrosh është e thjeshtë, mjafton të mos e kujtosh çfarë të ka ndodhur”.

“Më kap dorën dhe më trego se nuk ka gjëra të pamundura”.

“Nëse diçka nuk e beson vetë ti, nuk ka se si ta besojë askush”.

“Jeta nuk është si një komedi që mund ta provosh paraprakisht. Duhet ta jetosh spontanisht”.

“Këngët janë si lulet që lindin nga dielli, janë si ëndrrat që nuk na mbetet gjë tjetër, veçse t’i shkruajmë me nxitim, sepse më vonë fshihen dhe nuk i mban dot mend”.

“Duhet të kesh respekt për veten tënde. Kur e respekton veten dhe nuk e demoralizon atë, ke hedhur një hap të rëndësishëm për të jetuar”./bota.al

ObserverKult

Vasco Rossi

Lexo edhe:

AL PACINO: ËSHTË E LEHTË T’I GËNJESH SYTË, AMA ËSHTË E VËSHTIRË TA GËNJESH ZEMRËN

ObserverKult ua sjell disa thënie të aktorit të njohur, Al Pacino

“Harrojeni karrierën, thjesht bëni punën. Nëse mendoni se po i bëni gjërat siç duhet, nëse mendoni se po shkoni diku dhe i qëndroni besnikë ideve tuaja, gjërat kanë për të rrjedhur nëmënyrën e duhur”.

“Nuk ekziston lumturia. Ekziston vetëm përqëndrimi”.

“Unë them gjithmonë të vërtetën, edhe kur gënjej”.

“Është e lehtë t’i gënjesh sytë, ama është e vështirë ta gënjesh zemrën”.

“Ne jetojmë në një botë ku sa më shumë të punosh, më shumë gjëra do të realizosh. Është një botë e varur nga puna”.

“Unë nuk pendohem për asgjë. Mendoj se kam bërë nga ato që i quaj gabime. Kam zgjedhur filmin e gabuar, nuk kam realizuar siç duhet një rol, por çdo gjë që një person bën, mendoj se është pjesë e tij dhe mund të përfitojë diçka prej saj”…

TEKSTIN E PLOTË E GJENI KËTU