Winston Churchill: Nëse jeni nisur drejt ferrit, vazhdoni…

winston churchill

Winston Churchill ishte politikan britanik i njohur kryesisht për drejtimin e Britanisë së Madhe gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Ai shërbeu si kryeministër i Britanisë së Madhe prej viteve 1940-1945 dhe përsëri prej viteve 1951-1955.

Winston Churchill ka mbajtur disa fjalime më frymëzuese, të apasionuara dhe më të artikuluara me thënie brilante që ju mbase nuk i keni dëgjuar ndonjëherë, përfshirë këtu edhe fjalimin “ne kurrë nuk do të dorëzohemi”.

ObserverKult ua sjell disa thënie të Winston Churchill:

Ne jetojmë nga ajo që marrim, por e bëjmë jetën nga ajo që japim.

Problemet e fitores janë më të pëlqyeshme se problemet e mundjes, por nuk janë më të lehta.

Që tani e tutje, nuk do ta përfundoj kurrë fjalinë me një parafjalë.

Gënjeshtra ka bërë gjysmën e rrugës rreth e qark botës, kur e vërteta sapo është nisur.

Nëse jeni nisur drejt ferrit, vazhdoni.

Të përmirësosh do të thotë të ndryshosh; të jesh i përsosur do të thotë të ndryshosh shpesh.

Fjalët e shkurta janë më të mirat, dhe fjalët e vjetra janë edhe më të mira.

Sjellja është një gjë e vogël që përbën një ndryshim të madh.

Çmimi i madhështisë është përgjegjësia.

Historia shkruhet nga fitimtarët.

Përgatiti: L.FObserverKult


winston churchill

Lexo edhe:

CHURCHILL MOTIVUES PËR TË MOS U DORËZUAR: KENI ARMIQ? MIRË. KJO DO TË THOTË SE KENI BËRË DIÇKA, DIKUR NË JETËN TUAJ!

Sir Winston Leonard Spencer-Churchill, (30 nëntor 1874 – 24 janar 1965) ishte politikan britanik i njohur kryesisht për drejtimin e Britanisë së Madhe gjatë Luftës së Dytë Botërore, gazetar, ideolog dhe mendimtar i shquar i shekullit të XX

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult