Yevgeny Yevtushenko: Të mos kuptohemi është e tmerrshme

Të mos kuptohemi është e tmerrshme –
të mos kuptohemi e të mos përqafohemi.
Por megjithëse e habitshme
është po aq e tmerrshme,
po aq sa të kuptohemi për gjithҫka.

Plagosemi megjithatë.
Dhe, i fiksuar nga një njohje fillestare,
shpirtin tënd të butë
s’do ta ofendoj me keqkuptim
dhe as do të vras me kuptim.

Në shqip: Faslli Haliti

ObserverKult

—————————–

Lexo edhe:

STEPHANIE STOYCHEVSKA: PO TI KURRË NUK E MORE MUNDIN…