Adem Gashi: Me të dashtë

adem gashi antologji atdhedashuri

Ti ishe afër, aq afër sa deti me valë,
aq afër sa afër qe dita
si një nuancë e emrit tënd.

Tani ike larg,
aq larg sa pamundësia
dhe nuk ma the
pse zura ME TË DASHTË?

Ike larg duke tundur dorën:
Mirupafshim!

Në këtë botë gjithçka mund të ndodhë
siç këndon dhe zogu i këngës
në ëndërr,
i lirë.

Se, për t’u thënë,
vetëm një herë thuhet:
Lamtumirë!

2018