Adem Gashi: Vjershë e harruar për Lady-n

(Rekomandohet të lexohet paralelisht me “Makbethi”-n e Shekspirit)

kur ra nata, dikur vonë, shumë vonë
erdhe e trokite në portën që veç ti e di
dhe më the se nuk të pa njeri

(…këtu papritur ra perdja
në skenën me seks dhe erotikë,
të padenjë për të parritur e fëmijë…)

pastaj na çeli agu
ah,
kishte lëvizur Pylli i Dyshimit drejt Pyllit të Fjalëve
dhe ne u gjetëm në Kështjellën e Makbethit
rrethuar skëterrshëm nga ushtarët
pa vrarë as princin as mbretin

Lady
e vetmja ambicie jotja, imja
në mbretërinë e dashurisë ta merrnim pushtetin
tash presim
penën a shpatën
e atij që nuk ka lindur prej gruaje, nëne:
të vritemi o të falemi.