Dritëro Agolli: Edhe dhëmbët zihen me gjuhën dhe bashkë rrinë!

gabimi nusja nga kosova dritëro agolli poezi observerkult
Dritëro Agolli

Thënie nga Dritëro Agolli:

-Nëse njeriu nuk ndjen as kënaqësi, as dhimbje; nëse nuk ndjen as gaz, as hidhërim, as shpresë, një gjë po jua them me ndershmëri dhe bindje, lëreni të vdesë.

-Ka fjalë që qajnë dhe lotë që flasin.

-Për të gjetur miqësinë e vërtetë kapërcehet lumi, për të gjetur dashurinë e vërtetë deti.

– Dashuria është një libër që e lexojnë të gjithë, por të paktë janë ata që arrijnë deri në faqen e fundit.

-Vetëm gjuha e muzikës, verës dhe dashurisë nuk ka nevojë të përkthehet.

ObserverKult

————————————————-

Lexo edhe:

DRITËRO AGOLLI: MAJTAS DREQËR, DJATHTAS DJAJ

Më gjurmon dikush patjetër
Dhe vërtet s’di nga t’ia mbaj;
Majtas vrap më dalin dreqër,
Djathtas vijnë e presin djaj.

Nga dollapi nxjerr një pjepër,
Thela-thela nis ta çaj:
Gjysmë e pjeprit plot me dreqër,
Gjysma tjetër mbushur djaj.

Mbreh një laps e hap një letër,
Sytë e mi nga letra s’ndaj:
Sipër letrës shtrihen dreqër,
Përmbi lapsin hipën djaj.

Ku të futëm, s’gjej vend tjetër,
Ku të qesh e ku të qaj.
Majtas vrap më dalin dreqër,
Djathtas vijnë e presin djaj.

ObserverKult

———————————-

Lexo edhe:

DRITËRO AGOLLI-SADIJES: NDONJËHERË BËHEM I PADURUESHËM, PO JO SE DUA…

libri dritëro agolli

Edhe 33 vjetët e mij mbetën prapa. Dje nuk mendonja fare për ditëlindjen, bile e kisha harruar. Në mëngjez sot, u kujtova. “More, po unë mbush 33 vjet”? -thashë me vehte. Nga s’jam hedhur në këta 33 vjet! Të rrish të mendohesh të zjen koka. Dhe kur po ikte i 33 vit, ose më mirë që kur kish hyrë, unë të njoha ty. Kjo ndofta ka qrnë gjëja më e mirë në këta 33 vjet.

E ndjej vehten mirë. Ti më dërgove telegram, më more në telefon, të dëgjova të flasësh. Të hënën ne të dy nuk u ndamë aq mirë. Tërë rrugës kam qenë i dëshpëruar dhe asgjë nuk mund të më zbaviste. Në Milot nga hutimi e humba ombrellën. Nuk ka gjë, shkoi edhe ajo të kërkojë të tjerat.

Tekstin e plotë e gjeni KËTU

ObserverKult