Alda Merini: Kthehu dashuri

Kthehu dashuri
velë delikate dhe e lirë
që pushton
mendimin e tokës sime
po vdes mbi madhështinë e një lumi
të kuq prej dëshirës
që do të përmbysë
dashurinë tënde.

Përktheu: Aqif Hysa