Bardhyl Oseku: Fundi i dashurisë së madhe

Foto ilustrim

Poezi nga Bardhyl Oseku

E deshi pafundësisht
U mundua t’ia dhurojë të gjitha kënaqësitë tokësore
Nuk i mjaftuan

Një mbrëmje qershori u ngjitën bashkë në qiell
I mblodhi yjet e qiellit një nga një
Dhe ia vari një gjerdan yjesh në qafë

E priti lart zbardhjen e agimit
Me rrezet e tij
Ia praroi trupin e saj

Kur zbritën në tokë, ajo iku
Rreth e përqark botës e kërkoi por s’e gjeti kurrë
Vonë kuptoi se dashuritë e mëdha këtë fund e kanë

ObserverKult


trokitjen

Lexo edhe:

BARDHYL OSEKU: EJA, I PËRGJËROHEJ TË DASHURËS…

Poezi nga Bardhyl Oseku

Eja
I përgjërohej të dashurës
Eja
Dhe në qerpikun e syrit tim
Thure folenë e dashurisë
Syri im i kaltër të bëhet qielli yt
Diell dashurie do të jetë drita e syrit tim
Shikimi im i ngrohtë të bëhet pranverë e zemrës sate
Lotët e mi të bëhen ujvarë e ëndrrave tua
Eja
Mos e bjerr kohën në shkurtësinë e kësaj jete

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:


bardhyl oseku

MË DO, MË PUTH EDHE KUR FLE?… POEZI NGA BARDHYL OSEKU

Poezia “Hëna dëshmitare e dashurisë” nga Bardhyl Oseku

E dashuronte.
Çdo natë, kur të dashurën e zinte gjumi,
e priste hënën të zbriste në dritare.
Nën rrezet e saj
butësisht ia puthte duart, sytë, tërë trupin.
Një natë, për çudi,
fshehtësia e dashurisë ia nxori gjumin.
Më do, më puth edhe kur fle?
Po.
Dashuria është udhëtare e pandalshme e ditë-netëve.
Kur të zë gjumi, me trëndafila puthjesh ta mbulojë trupin.
Puthjeve, para syve të botës, mos u beso!
Ato s’e kanë pastërtinë e ujvarës që shpërthen nga shkëmbi.

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:


BARDHYL OSEKU: KUR TI QAN

Kur ti qan
Të gjitha frutat kalben në degët e pemëve
Kur ti qan
Shterojnë të gjitha puset
Kur ti qan
Akrepat e orëve ndryshken
Kur ti qan
Zogjtë harrojnë këngën dhe fluturimin
Kur ti qan
Retë e qiellit ia mbyllin diellit të gjitha dyert
Kur ti qan

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult