Bislim Ahmetaj: Udhëtim në delir

bislim ahmetaj


Delet i lanë livadhet e blerta
dhe ju dorëzuan paqësisht
qiellit blu.

Bariu dhe qeni i tufës
mbetën fillikat
duke ruajtur njëri-tjetrin.

Në mbrëmje tokën e njomi
një shi i bardhë,
i amël, si tamël.

Ndërsa qeni
ju lehte yjeve,
bariu lëpinte shpinën e vet…

Tirane-Gjenevë, 11 qershor 2024

ObserverKult


Lexo edhe:

BISLIM AHMETAJ: KJAN NË GJUHË TË HUAJ, E KESH NË GJUHË AMTARE