Bob Marley: Mos e lëndoni, mos e ndryshoni… duaje fort…

Bob Marley: Nuk ka çift të përkryer

“Ai nuk është i përkryer. As ju nuk jeni e tillë. Të dy së bashku nuk do të jeni kurrë të përsosur.

Por, nëse ai ju bën për të qeshur të paktën një herë, ju bën të mendoheni dy herë, dhe pranon se është njerëzor e gabon, shtrëngojëni fort dhe jepini sa keni mundësi.

Nuk do t’ju citojë poezi, nuk do mendojë për ju çdo moment, por do t’ju japë një pjesë të tij që e di se mund t’ia thyeni.

Mos e lëndoni, mos e ndryshoni dhe mos prisni më shumë nga sa mund t’ju japë. Mos e analizoni. Buzëqeshni kur ju bën të lumtur, bërtisni kur ju inatos dhe përmalluni për të kur nuk është aty.

Duaje fort kur ka dashuri mes jush. Sepse meshkujt e përsosur nuk ekzistojnë, por gjithmonë ka një mashkull që është i përkryer për ju.”

ObserverKult

————————————————————————————————-

LEXO EDHE:

Bob Marley: Vetëm një herë në jetë do ta gjeni dikë që do të ndryshoj plotësisht botën tuaj

Robert “Bob” Nesta Marley OM (1945 -1981) ishte një këngëtar, kantautor, kitarist dhe aktivist xhamajkan. Njihet si interpretuesi më i njohur i muzikës reggae, dhe vlerësohet se ndihmoi në përhapjen e muzikës xhamajkane në audiencën mbarëbotërore.

Marley njihet si një artist i mençur dhe i ndjeshëm për çështjet sociale. Thëniet e tij, sidomos ato për dashurinë citohen edhe sot nga të dashuruarit në mbarë botën. ObserverKult ju sjell disa prej tyre:

“Nëse ajo është një vajzë fantastike, nuk do jetë e lehtë. Nëse është e lehtë, ajo nuk është fantastike. Në qoftë se ajo ia vlen, nuk duhet të heqësh dorë. Nëse heq dorë, nuk je i denjë për të. … E vërteta është se të gjithë do t’ju lëndojnë. Thjesht duhet të gjesh atë pët të cilën ia vlen të vuash.”

TEKSTI E PLOTË MUND TA LEXONI KËTU