(Foto)Ç’na bëri kjo teknologjia! Ilustrime satirike…

Ç'na bëri kjo teknoogjia foto ilustruese satirike

Ç’na bëri kjo teknologjia!

Arti është shpesh një pasqyrë, që reflekton çështjet sociale dhe problemet e ditës. Me rritjen e internetit kudo, telefonat smart, dhe pajisjet e tjera të internetit të aktivizuara, të qënit në internet gjatë gjithë kohës nuk është vetëm e mundur, është gjendja de facto për shumicën.

Kjo listë ilustrimesh satirike nxjerr në pah disa nga problemet më të mëdha me varësinë tonë nga teknologjia. Cila ka mesazhin më të fortë?

/ ObserverKult

ObserverKult

Lexo edhe:

Ç’na bëri Diktatura: Fotografi të rralla të Shqipërisë gjatëasaj kohe

Në maj të vitit 1987 një fotograf holandez Piet de Blanken vizitoi Shqipërinë. Ishte pjesë e një grupi fotografësh të njohur holandez .

Në foto nga ky fotograf tregohen kryesisht momente të thjeshta të jetës së përditshme. Një përditshmëri e kornizuar nga rregullat e mirëpërcaktuara të regjimit.

Ajo pjesë e publikut që ka jetuar në Shqipërine e atyre viteve teksa i sheh thotë Ç’na bëri Diktatura.
Per te rinjte fotot paraqesin një realitet të cilin nuk kanë mundur ta gjejnë askund .

Këto foto u ekspozuan në Muzeun Historik Kombëtar kohë më parë.

KLIKO PER T’I PARE FOTOT KETU

ObserverKult

TEKNOLOGJIA PËR BLUARJEN E SHPREHISË SË LEXIMIT

Mjafton të bësh një test fluturimthi dhe do të bindesh se gati në çdo familje shqiptare – programi i telenovelave turke ka dëbuar nga vëmendja leximin dhe nëse provon të bëhesh avokat i librit, në fund përfundon si një prokuror urryer i “kohës së lirë të njerëzve”. Te ne, “kohë e lirë” llogaritet qëndrimi si debil disa orë para televizorit

emin azemi teknologjia

Nga Emin Azemi

Shkupi ka fare pak librari me libra shqip, por kur ndalesh në semaforë për të pritur të portokalltën, ndesh në vetura të shtrenjta e tepër luksoze. Nga kureshtja e gazetarit, rastësisht të bie të kuptosh se gjithë këto “bisha” me katër rrotë, lëvizin në drejtim të lagjeve të banuara me shqiptarë. Brenda këtyre makinave ndodhen njerëz që sefaja i ka bërë të distancohen nga trivialiteti i jetës.

Tekstin e plotë e gjeni KETU

ObserverKult