Entela Kasi, pjesë e Antologjisë së poeteve shqiptare “Magma”

entela kasi libra observerkult

Entela Kasi është pjesë e Antologjisë së poeteve shqiptare “Magma”, përpiluar dhe përkthyer nga Vlora Konushevci dhe botuar nga SHB “Littera”, Prishtinë.

Entela Kasi, u lind në Korçë në vitin 1975. Aktualisht është pedagoge e gjuhës angleze dhe Presidente e Qendrës PEN të Shqipërisë. Ka botuar pesë libra me poezi dhe është fituese e shumë çmimeve letrare përfshirë edhe çmimin Medalja e artë Aleksandri
i madh 2019 nga UNESCO, Athinë.

 

Përfundoi studimet e larta në degën e administrim-bisnesit.

ardita jatru ardiana shala prishtina alma braja Antologjia e poeteve shqiptare Magma

Në “Magma” tridhjetë poete nga gjithë hapësira shqiptare përmes vargjeve të zgjedhura, flasin në gjuhën shqipe dhe angleze.

Do të gjeni aty poezi nga:

Alma Braja, Ardiana Shala Prishtina, Ardita Jatru, Arjola Zadrima, Blerina Rogova Gaxha, Dije Demiri Frangu, Drita Ademi, Donika Dabishevci, Edi Shukriu, Emine Maliqi, Enkeleda Ristani, Entela Kasi, Erenestina Gjergji Halili, Fakete Rexha, Flutur Mustafa, Herman Hera Çuka, Ilire Zajmi, Leonora Buçinca, Lindita Ahmeti, Manjola Brahaj Halili, Mimoza Ahmeti, Naime Beqiraj, Nora Prekazi, Nurie Emrullai, Puntorie Muça Ziba, Rita Filipi, Dije Lohaj, Vjollcë Berisha, Vlora Ademi dhe Vlora Konushevci.

Librin mund ta porosisni në ObserverKult.

Lexo edhe:

ANTOLOGJIA E POETEVE SHQIPTARE “MAGMA”: POROSITENI ONLINE !