Frederik Rreshpja: Ah, isha mësuar me kokën në duart e tua

Me një jetë të vështirë prej poeti, natyrshëm i trishtuar, si dhe përndjekjes politike, Frederik Rreshpja mbeti i pavlerësuar për kohën
Frederik Rreshpja, portret nga Aleksandër Vreko

Poezi nga Frederik Rreshpja

Në asnjë dorë të botës nuk më zë gjumi
Isha mësuar me kokën në duar e tua.
E ke ditur që kam diçka nga deti
Breg më breg dhe gjumi s’më zë…

Ah, isha mësuar me kokën në duart e tua
Tani dhe brigjet më gjumi s’i zë.

*Titulli i origjinalit:”Përgjithmonë

ObserverKult

——————–

Lexo edhe:

FREDERIK RRESHPJA: KUR ISHIM TË VEGJËL…

Lexo edhe:

FREDERIK RRESHPJA: VJOLLCË E VOGËL, O SHPIRT!

Çeli vjollcë e vogël mbi gurishte
Si një ylber mbi planete të panjohur.

Kështu kam ëndërruar edhe unë dikur
Të bëhem ylber mbi akuafortën e kohës vizatuar egër,
Por tërë ato që thashë
U tretën në kujtesën e palexueshme të ajrit.

Më me fat janë perënditë
Që kthehen te toka të skalitur.

Ti s’ke për t’u skalitur kurrë,
E veç ndoshta në kujtesën e palexueshme të ajrit.

Ky qe fati yt prej ylberi
Me një kryq shiu te koka
Por fati sundon tërë popujt e zotave
Të shumtë si rëra,
Vjollcë e vogël, o shpirt!

ObserverKult

PSE POETI FREDERIK RRESHPJA KËRKONTE QË NË VEND T’ARKIVOLIT TA FUTNIN NË NJË KUTI…