Jack Kerouac: Një ditë do të gjej fjalët e duhura …

Jack Kerouac

ObserverKult ua sjellë disa thënie mbi shkrimin nga autor të ndryshëm:

I dua afatet. Më pëlqen zhurma e zhurmës që bëjnë ndërsa kalojnë. – Douglas Adams

Nuk ka agoni më të madhe se sa të mbash një histori të patreguar brenda teje. – Maya Angelou

Ajo që me të vërtetë më troket është një libër që, kur të keni mbaruar së lexuari, do të dëshironit që autori që e shkroi të ishte një miku juaj i mrekullueshëm dhe mund ta thërrisnit në telefon sa herë që ju pëlqen. Megjithatë, kjo nuk ndodh shpesh. – J.D. Salinger

Nëse ka një libër që dëshironi të lexoni, por nuk është shkruar ende, atëherë duhet ta shkruani. – Toni Morrison

Nuk ka asgjë për të shkruar. Gjithçka që bëni është të uleni në një makinë shkrimi dhe të rrjedhni gjak. – Ernest Hemingway

Duhet të shkruani librin që dëshiron të shkruhet. Dhe nëse libri do të jetë shumë i vështirë për të rriturit, atëherë ju shkruajeni atë për fëmijët. – Madeleine L’Engle

Nëse nuk keni kohë për të lexuar, nuk keni kohë as për të shkruar. Sa e thjeshtë. – Stephen King

Mbyllni bibliotekat tuaja nëse dëshironi; por nuk ka asnjë portë, asnjë bravë, asnjë rrufe që mund ta vendosni mbi lirinë e mendjes sime. – Virginia Woolf

Zëvendëso ‘dreqin’ sa herë që je i prirur të shkruash ‘shumë’; redaktori juaj do ta fshijë atë dhe shkrimi do të jetë ashtu siç duhet. – Mark Twain

Ne shkruajmë për ta shijuar jetën dy herë, në çast dhe në retrospektivë. – Anais Nin

Një ditë do të gjej fjalët e duhura dhe ato do të jenë të thjeshta. – Jack Kerouac

Fantazia vështirë se është një arratisje nga realiteti. Është një mënyrë për ta kuptuar atë. – Lloyd Alexander

Nuk duhet të ndryshosh kurrë asgjë që u ngrit në mes të natës për të shkruar. – Saul Bellow

ObserverKult

Lexo edhe:

CARL SAGAN: LIBRAT THYEJNË PRANGAT E KOHËS…