James Joyce: Sikur sytë e mi të kishin mësuar të qanin…

Kjo zemër që fluturon pranë zemrës sime
Shpresa ime dhe e gjithë pasuria ime është,
Të pakënaqur kur ndahemi
Dhe e lumtur mes puthjes dhe puthjes;
Shpresa ime dhe të gjitha pasuritë e mia – po!
Dhe gjithë lumturinë time.
Për atje, si në disa folemyshkëllore
Wrens do të mbajnë thesare të ndryshme,
I vura ato thesare që zotëroja
Sikur sytë e mi të kishin mësuar të qanin.
A nuk do të jemi aq të mençur sa ata
Megjithëse dashuria jeton por një ditë?

Përktheu: Faslli Haliti

ObserverKult


Lexo edhe:

NUK DUHET PATUR TURP NGA DËSHTIMI, POR NGA MUNGESA E GUXIMIT…

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Dështimi është sukses nëse arrijmë të nxjerrim mësim prej tij./ Malcolm Forbes

Gjëja që e dallon njeriun e talentit nga njeriu i suksesit është një grumbull me punë të lodhshme./ Stephen King

Suksesi është vdekja e intelektit dhe e imagjinatës./ James Joyce

Nuk e di se cili është çelësi i suksesit, por çelësi i dështimit është të përpiqesh t’u pëlqesh të gjithëve./Herbert Bayrad Swope

Kam tentuar. Kam dështuar. S’ka rëndësi. Do të tentoj sërish. Do të dështoj sërish. Do të dështoj më mirë./ Samuel Beckett

Njeriu që nuk ka dështuar kurrë, nuk mund të jetë i madh. Dështimi është testi i vërtetë i madhështisë./ Herman Melville

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult