Jose Saramago: Fol për mua, heshtje

Sot s’ishte ditë fjalësh,
me synim poezish apo bisedash,
as kishte rrugë që të ish jona.
Për të na përcaktuar mjaftonte një veprim,
dhe meqenëse me fjalë s’e shpëtoj veten,
fol për mua, ti heshtje, se unë s’mundem.

Përktheu: Faslli Haliti

ObserverKult


Lexo edhe:

JOSE SARAMAGO: NUK MUND TË VDESËSH PA I THËNË TË GJITHA