Khaled Hosseini: Ti nuk mund të ndalosh veten të jesh ai që je…

khaled hosseini mëkati

Disa thënie nga shkrimtari Khaled Hosseini:

– Për aq sa kam jetuar, kam kuptuar se dikujt i shërben shkalla e përulësisë dhe bamirësisë kur gjykon funksionimin e brendshëm të zemrës së një personi tjetër.

– Ti nuk mund të ndalosh veten të jesh ai që je.

– Në përvojën time, burrat që i kuptojnë gratë duket se rrallë duan të kenë ndonjë lidhje me to.

– Fëmijët nuk janë libra për të ngjyrosur. Ju nuk mund t’i mbushni ato me ngjyrat tuaja të preferuara.

– Është e rëndësishme ta dini këtë- të njihni rrënjët tuaja, për të ditur se nga ku keni filluar të jeni. Nëse jo, jeta juaj ju duket joreale.

-Megjithatë është më mirë të lëndohesh nga e vërteta sesa të ngushëllohesh me një gënjeshtër.

– Mund të jetë e padrejtë, por ajo që ndodh në pak ditë, ndonjëherë edhe në një ditë të vetme, mund të ndryshojë rrjedhën e një jete të tërë…

– Shpeshherë, kundër gjasave të pakapërcyeshme, që të na ndodhë diçka e jashtëzakonshme, dyshoj se është e vërteta ajo që ne presim.

– Nga të gjitha vështirësitë që duhet të përballoj një person, asnjë nuk është më ndëshkues sesa akti i pritjes.

– Ashtu sikur se gjilpëra e busullës që tregon veriun, gishti akuzues i një burri gjen gjithmonë një grua. Gjithmonë.

– Ka vetëm një mëkat dhe kjo është vjedhja… Kur thua një gënjeshtër, i vjedh dikujt drejt të vërtetës.

ObserverKult

Lexo edhe:

KHALIL GIBRAN: VETËM NJERËZIT E E VEGJËL PËRPIQEN TË POSHTËROJNË TË TJERËT!

Zemrat që bashkohen në dhembje dhe brengë, nuk do të ndahen nga gëzimi dhe lumturia. Lidhjet që krijohen në trishtim, janë më të forta se ato të kënaqësisë dhe gëzimit. Dashuria që është larë nga lotët, mbetet gjithnjë e pastër dhe besnike.

Tekstin e plotë mund ta gjeni KËTU