Khalil Gibran: Si ta njihni mendjen dhe zemrën e një njeriu?

dashuria nga khalil gibran

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

Nëse nisesh të përshkosh shumë rrugë, nuk do të bësh asnjë./Paulo Coelho

Dashuria është vetëm një dobësi, nëse nuk gërshetohet me ambicie./ William Congreve

Krijimi i diçkaje që akoma nuk ekziston duhet të jetë ambicia e të gjithë atyre që janë gjallë. /Paulo Freire

Caktoni vetes qëllime të larta dhe mos ndaloni derisa t’i arrini./Bo Jackson

Dëshira për t’u dukur të aftë shpesh na pengon të bëhemi të tillë. /François de La Rochefoucauld

Ti je aty ku je, sepse aty ke dëshirë të jesh. Po të doje të ishte diku tjetër, do të ndryshoje./Mark Victor Hansen

Jeta të mëson se nëse nuk u mëshon rremave të barkës sate, nuk do të luash nga vendi./Katharine Hepburn

Për të njohur mendjen dhe zemrën e një njeriu, mos shiko çfarë ka arritur por çfarë synon të arrijë. /Khalil Gibran

ObserverKult


dhimbjen të dua paulo coelho thenie proze observerkult

Lexo edhe:

THËNIE NGA PAULO COELHO: JETO, SEPSE KE VETËM NJË JETË…

Paulo Coelho, autori brazilian i shumë librave të përkthyer në të gjithë botën, është një ndër shkrimtarët më të mirë të kësaj epoke, i nderuar me qindra çmime të rëndësishme.

Janë të njohura edhe shprehjet e librave të Paulo Coelhos, të cilat kanë mbetur gjatë në memorien e çdo lexuesi.

Në kemi përzgjedhur për ju, disa nga thëniet e tij më të bukura:

Thëniet mund ti lexoni KËTU:

ObserverKult