Meqë nuk u shqetësova për lindjen, nuk kam pse të shqetësohem për vdekjen

Federico Garcia Lorka
Federiko Garsia Lorka

ObserverKult ua sjell disa nga thëniet më të bukura të poetit spanjoll, Federiko Garsia Lorka:

“Ndjenja më e tmerrshme nga të gjitha është ndjesia e humbjes së shpresës”.

“Çdo udhëtari, kur shkon nëpër qytete të mëdha, i tërheqin vëmendjen dy elemente: arkitektura e jashtëzakonshme dhe ritmi i lartë i jetesës. Me pak fjalë: gjeometria dhe ankthi”.

“E kam humbur shpesh veten… në mënyrë që të gjej atë flakën që më mban shpirtin ndezur”.

“Në thelb të çdo vepre të njohur arti është një melankoli e thellë”.

“Meqë nuk u shqetësova për lindjen, nuk kam pse të shqetësohem për vdekjen”.

ObserverKult

———————

Lexo edhe:

FEDERIKO GARSIA LORKA, POETI QË U POSHTËRUA, TORTURUA DHE NË FUND U PUSHKATUA

Federiko Garsia Lorka ishte një nga shkrimtarët spanjollë më të vlerësuar në rang kombëtar dhe ndërkombëtar. Krijimtaria është thelbësore për studiuesit e letërsisë, ndërsa figura e tij është bërë një model referimi. Një muaj para se të vdiste, kur miqtë e nxisnin të largohej nga lufta civile në lindje, Lorka u rikthye në Granadë. Ai do të pushkatohej më 19 gusht 1936…

Tekstin e plotë e gjeni KËTU


Lexo edhe:

Federiko Garcia Lorka: Qan për gjëra të largëta…

Nis vajtimi
i kitarës.
Thyhen kupat
e agimit.
Nis vajtimi
i kitarës.
Është e kotë
ta pushosh…

Poezinë e plotë e gjeni KËTU