Naxhije Gashani: Nana është gjithmonë me ne!

Poezi nga Naxhije Gashani

Nanë thërras
Kur qajë e eshtrat kërcasin dhimbjeve
Kur ecë udhëve të panjohura e një therrë
Më hyn në këmbë

Nana është larg por ndjen thirrjen time
S’vonon e lëshon dhe ajo një gjëmë

Nanë thërras
Kur brenga sython e çelet stinëve të mia
Kur këputën shpresat e shi rigon qiellnajës
Syve të mi

Nana del pragut e dorën luhatë meje
M’i fshinë sytë së largu e mbjellë dashuri

Nanë thërras
Kur shpirtit përhapet aromë lumturie
Kur qenia valë-valë ngrihet qiellit të dashurisë

Nana është aty me sytë e ngjyer Diellit
Sall atëherë pushon shtrojeve të qetësisë.

ObserverKult


Lexo edhe:

NAXHIJE GASHANI: QIELL DASHURIE MBI POEZI

Ne lexojmë të dy poezinë i dashur
njëjtë e ndjejmë metaforën
tingulli bie aty në rrokjen ku nxjerrë
zë dashuria

Ne dashurojmë të dy poezinë i dashur
vargun e njëri-tjetrit shpesh e përpijmë zemrës
na duhet varg t’i shtrijmë tingujt e pasthirrmave
gjokset tona nënkresa, shtrojë krahët tanë…

Poezinë e plotë e gjeni KËTU


Lexo edhe:

NAXHIJE GASHANI: VENDLINDJA NË SYTË E MI

Në vendlindje e ndiej frymëmarrjen e jetës
e njoh atë gjethe lisi e e di tamam kur sython e shkundet

Një zog atje prapa gardhit tim çukit në plepin
e vjetër
e qyqja vjen e ikën sa për për t’m’i sjellur mirazhet
e copëtuara të një kallëzimi prej legjende

Në vendlindje e ndiej frymëmarrjen e jetës
symbyllazi ia numëroj një e një plasat e udhëve
dhe kokrrat prej gruri të arës së Bacës

Poezinë e plotë e gjeni KËTU