Nazim Hikmet: Çka kam shkruar për ne është krejt e rreme

Nazim Hikmet
Nazim Hikmet

Poezi nga Nazim Hikmet

Çka kam shkruar për ne është krejt e rreme

Është malli im
rritur në një pemë të paarritshme

është etja ime
nxjerrë në dritë nga pusi i ëndrrave të mia

është vizatimi
përvijuar mbi një rreze dielli

Çka kam shkruar për ne është krejt e vërtetë

është hiri yt
shportë cit me fruta përmbysur mbi bar

është mungesa jote
kur bëhem drita e fundit në qoshkun e fundit të udhës

është xhelozia ime
kur rend netëve mes trenave me sytë e lidhur

është lumturia ime
lumë i larë në diell që vërshon mbi diga

çka  kam shkruar për ne është gjithë e rreme

çka kam shkruar për ne është gjithë e vërtetë.

Përktheu nga italishtja Aida Baro

ObserverKult


Lexo edhe:

NAZIM HIKMET: PËR MUE TASH JE SI GJITHË TJERËT

Sytë e mi n’sytë e tu nuk gjejnë dashni
Zemrën ata nuk ma ftojnë n’arrati
Shpirti m’u shkretu’, krejt po shterët
Për mue tash je si gjithë tjerët.

Mbramë tu’ t’ndjekë rrugës në shtegti
Sot tu’ ik prej teje në fshehtësi
Fill nxora zemrën teme n’kuvertë
dhe e kuptova që je si gjithë tjerët…

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU

————————————————

Lexo edhe:

NAZIM HIKMET ME SHUMË DASHURI: FJALËN MË TË BUKUR ENDE S’TA KAM THËNË…

Disa thonë “s’jetoj dot pa ty”
Unë nuk jam nga ata;
Jetoj edhe pa ty
Por me ty jetoj ndryshe…

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult