Nazim Hikmet: Fjalët më të bukura nuk t’i kam thënë ende…

Nazim Hikmet
Nazim Hikmet

Deti më i bukur:
s’është lundruar ende.
Fëmija më i bukur:
nuk është rritur ende.
Ditët tona më të bukura:
s’i kemi parë ende.
Dhe fjalët më të bukura që dua të të them:
nuk t’i kam thënë ende.

Përktheu: Redi Sheqeri

ObserverKult


nazim hikmet

Lexo edhe:

NAZIM HIKMET: ÇKA KAM SHKRUAR PËR NE ËSHTË KREJT E RREME

Çka kam shkruar për ne është krejt e rreme

Është malli im
rritur në një pemë të paarritshme

është etja ime
nxjerrë në dritë nga pusi i ëndrrave të mia

është vizatimi
përvijuar mbi një rreze dielli

Çka kam shkruar për ne është krejt e vërtetë

është hiri yt
shportë cit me fruta përmbysur mbi bar

Poezinë e plotë e gjeni KËTU


Lexo edhe:

NAZIM HIKMET ME SHUMË DASHURI: FJALËN MË TË BUKUR ENDE S’TA KAM THËNË…

Disa thonë “s’jetoj dot pa ty”
Unë nuk jam nga ata;
Jetoj edhe pa ty
Por me ty jetoj ndryshe…

***
Vetmia i mëson njeriut shumë gjëra
Por ti mos shko
Unë le të mbes i paditur…

***
Njeriu;
Kur nuk bëhet dot det
Në emër të shpresës
Duhet të bëhet pulëbardhë…

Poezinë e plotë e gjeni KËTU