Coelho: Dashuria të poshtëron…

dhimbjen të dua paulo coelho thenie proze observerkult

Paulo Coelho:

Kam qenë i dashuruar më parë, është si narkotik. Në fillim, ajo e sjell euforinë e nënshtrimit të plotë. Ditën tjetër ju dëshironi edhe më shumë.

Ju ende nuk jeni i varur, por e pëlqeni atë ndjesi dhe mendoni se ende mund t’i kontrolloni gjërat. Ju mendoni 2 minuta për personin që e dashuroni dhe pastaj e harroni atë për 3 orë. Por pastaj ju mësoheni me atë person dhe filloni të jeni plotësisht i varur nga ai.

Tani ju për atë mendoni 3 orë dhe e harroni vetëm 2 minuta.

Nëse ajo nuk është atje, ju e ndjeni një varësi e cila nuk ka shërim. Dhe ashtu sikurse varësit të cilat ua vjedhin veten tuaj dhe ju poshtërojnë për ta arritur atë që kanë nevojë, edhe ju jeni në gjendje të bëni çdo gjë për dashurinë.

*Shkëputur nga “Buzë lumit Piedra u ula dhe lotova, Paulo Coelho

ObserverKult

Lexo edhe:

PAULO COELHO: SI MUND TË URREJ NJË NJERI QË MË KA DHËNË VETËM DASHURI?

paulo coelho

Matanë hekurave të dritares, qielli ishte mbushur tek-tuk me yje dhe hëna e re po ngrihej pas maleve.

Poetët përgjëroheshin për hënën e plotë, i kishin përkushtuar mijëra vargje, ndërsa Veronikës i pëlqente kjo hënë rioshe sepse kishte ende vend për t’u zmadhuar, për t’u shtrirë dhe për të mbushur plot dritë gjithë sipërfaqen e saj, para rënies së pashmangshme.

I lindi dëshira për të shkuar deri tek pianoja në sallon, për ta festuar këtë natë duke luajtur një sonatë që kishte mësuar në kolegj. Duke parë qiellin nga dritarja, provonte një ndjenjë kënaqësie të pashpjegueshme, sikur pafundësia e gjithësisë shpaloste kështu përjetësinë e saj. Por atë e ndante nga dëshira një portë hekuri dhe një grua që tërë kohën lexonte. Mandej, asnjë nuk i binte pianos në atë orë të natës se do të zgjonte fqinjësinë.
Veronika qeshi. «Fqinjësia» ishin fjetoret e dendura me të çmendur, këta të fundit të dendur me tableta gjumi dhe qetësues.

Tekstin e plotë të Coelho e gjeni KETU

ObserverKult