Pem’za Peso: Vjen nji ditë…

pem'za peso - du nji ditë

vjen nji ditë
kur rrallohet e shkymja
tuj keshë
se syni nuk e gjen
mâ vrimën e gjylpanës

vjen nji ditë
kur na teprojnë trohat e bukës
se zojtë e kujtesës ma s‘vijnë
jo që s‘janë untë
po s‘dinë kur me ardhë
n‘cilën stinë

vjen nji ditë kur kapaktë e syve
randojnë
teksa drita e tyne voglohet
dhe na kem me rrejtë
sa herë kem me i thanë shoqi-shoit
mirupafshim

dhe vjen nji ditë
veç durtë kan me kuvendu
me njana-tjetrën
si gjethet
se veç ato
s‘kan me harru prekjen

ObserverKult

Lexo edhe:

BUQETË POETIKE NGA PEM’ZA PESO: I DASHTUNI JEM PREJ LETRE…

Lexo edhe:

PYETËSORI I PRUSTIT/ EMINE MALIQI (PEM’ZA): JAM KURRESHTARE E PANDREQSHME ME PA ÇKA KA MBAS KODRE

cikel opetik nga Pem'zo Pesa ObserverKult

Pyetësorit të Prustit i përgjigjet poetja Emine Maliqi (Pem’za).


Cila është ideja e juaj për lumturinë e përkryer?

Kujtoj që s‘ka gjendje me emrin lumturi që mund të jetë e paplotë apo e papërkryme.
Prania e saj është punë sekondash.

Cila është frika juaj më e madhe?


Humbja e kujtesës.

Cilin person të gjallë e admironi më së shumti?


Motrën e vogël.

Cili është personaliteti historik më të cilin do të dëshironit të identifikoheshit?


Asnjiherë se kam mendu t‘isha dikush tjetër.

Cili është tipari i juaj që nuk e pëlqeni?


Toleranca e teprume.

Cili është tipari të cilin nuk e pëlqeni tek të tjerët?


Mosmirënjohjen.

Tekstin e plotë e gjeni KETU

ObserverKult