Teuta Kurti: Një lule që m’ka çil’ tash (teksti dhe kënga)

Kënga “Një lule që m’ka çil’ tash” e kënduar nga Teuta Kurti

Një lule që m’ka çil tash,
aman…
midis shoqeve m’bante dritë

Bukurinë ma ke me naze
n’zemrën teme ke zanë vend

A e din djalë se ç’është maraku,
aman…
ti hala s’e ke provu

Me i vu’ vesh se çka thonë hallku
kishim tretë kishim maru’

ObserverKult

————————————-

Lexo edhe:

TINA TURNER: PSE MENDONI SE JETA FUNKSIONON NË KËTË MËNYRË?

Nga Tina Turner

U mësova të dëgjoj zemrën time, e cila më mësoi se unë dhe ti jemi të lidhur me njëri-tjetrin dhe me gjithçka tjetër në këtë planet. Ne jemi të bashkuar nga natyra misterioze e vetë jetës. Nga energjia themelore krijuese e universit.

Në këtë botë, në botën tonën të komplikuar, ku ka shumë kontradikta, ne gjejmë bukuri të na lë pa frymë, në vendet më të pamundshme. Ylberët më të shndritshëm shfaqen pas reve më të rënda të stuhisë. Fluturat madhështore dalin nga fshikëzat më të dobëta. Dhe lulet më të bukura të zambakut lulëzojnë nga balta më e thellë dhe më e trashë.

Pse mendoni se jeta funksionon në këtë mënyrë?

Ndoshta ato ylberë, flutura dhe lule zambak uji kanë për qëllim të na kujtojnë se bota jonë është një vepër arti mistike – një kanavacë universale mbi të cilën ne të gjithë pikturojmë historitë tona, ditë pas dite, përmes penelave të mendimeve, fjalëve dhe veprave tona.