Vasko Popa: Ti askushi qé fjet dhe pê ândërr që dikushi je

Poezi nga Vasko Popa

ti askushi qé fjet
dhe pê ândërr që dikushi je

gjthçka u ndez zjarr
flaka u përpëlit
ndër dhimbje t’papame

mandej u zgjove or askush
dhe ngrohe shpinën
në flakët e ândrrës

s’i pe dhimbjet e flakës
asnjë dhimbje s’pe
shpinë qorre ke dhe s’shef

ti askushi prap ré me fjetë
e n’ândërr pe që s’qé kurrkushi

flaka u shua
dhimbjeve të saj u erdh’ shikimi
dhe bashkë morën qiellën nalt

Në shqip: Xhabir Tabaku

ObserverKult


Lexo edhe:

VASKO POPA: JAM SHUMË LARG TANI

Nuk jam më këtu
Nga vendi s’kam lëvizur
Por më këtu unë s’jam

I lini të hyjnë
I lini të kontrollojnë i lini t’këqyrin

Mulliri i ujit nën hijen e brinjëve
Bluan zbrazëtinë e lënë
Nga bishtat e cigareve t’ëndrrave të lira
Që në tavlla digjen
S’jam më këtu

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:


VASKO POPA: DO T’PREHEM UDHËVE…

Ti je rrotëza ime
E cila më lëviz

Qëndroj i kapur
Në boshtin tënd

Jam krejt i nxehur
Prej diskut tënd të parë

Bukur do t’prehem udhëve
Dhe do kombinohem gjithnjë me ty
Në shkrepa dhe hendeqe

S’jam i çmendur
Që mu tani të qëndroj
E të ftohem
Dhe të përmbytem keq

Poezinë e plotë mund ta leoxni KËTU:


VASKO POPA: KTHEMI COPAT E MIA

Guxo e bjerëm ndërmend
Mendimet e mia ftyrën kanë me ta çky
Guxo e dilëm përpara
Sytë kanë me m’leh në ty
Guxo e hape gojën
Heshtja jem nofullën ka me ta thy
Guxo e ma kujto veten tande
Kujtimet e mia tokën nën shputa kanë me ta gërry
Deri këtu kemi ardhë

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult