William Blake: Dashuria s’mund të thuhet kurrë me fjalë…

Asnjëherë mos kërko ta tregosh dashurinë,
Dashuria s’mund të thuhet kurrë me fjalë;
Ashtu si era e lehtë që lëviz butë,
Në heshtje, dalëngadalë.

I fola për dashurinë time, i fola pambarim,
I fola me gjithë zemrën time,
Duke u dredhur, i bërë akull, me një të tmerrshme frikë
Ah! ajo më ktheu krahët dhe iku.

Dhe sapo nga unë ishte larguar,
Një udhëtar atypari kaloi,
Në heshtje, pa u dukur
Me një psherëtimë ma mori.

Në shqip: Irena Dono

ObserverKult

—————————————-

Lexo edhe:

WILLIAM BLAKE: AH, AJO IKU, U ZHDUK…

Mos kërko t’ia tregosh kurrë së dashurës
dashurinë që s’mund të tregohet kurrë;
sepse era lëviz me fisnikëri, e heshtur,
e padukshme.

I tregova së dashurës, së dashurës sime i tregova,
I hapa zemrën krejt;
dridhëruese, e ftohtë, me frikë të tmerrshme,
ah, ajo iku, u zhduk.

Poezinë e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult


GËNJESHTRA ZAKONISHT SHKATËRRON MIQËSINË, KURSE E VËRTETA DASHURINË…

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm për gënjeshtën:

Mos thuaj më gënjeshtra, dhe do të jetosh mirë e do të vdesësh i lumtur. – Charles Dickens

Duhet një njeri i mençur për të manovruar një gënjeshtër; për budallain është më mirë të tregohet i ndershëm. – Norman Douglas

Të gënjesh për nevojë është përherë e falshme, por ai që thotë të vërtetën pa qenë i detyruar, nuk meriton asnjë lloj mëshire. – Karl Kraus

Ekzistojnë disa gënjeshtra aq të turpshme, saqë shkaktojnë më shumë siklet kur dëgjohen sesa kur thuhen. – Jacques Deval

Në terma afatgjatë, një e vërtetë që na lëndon është më mirë se një gënjeshtër e volitshme. – Thomas Mann

Gënjehet vetëm ai që beson. – Giulio Cesare Croce

Joshim me gënjeshtra dhe presim që të na duan për atë që jemi. – Paul Geraldy

Gënjeshtra është e keqe edhe kur të gëzon, le më pastaj kur të lëndon. – Michele Colombo

Fotografia nuk di të gënjejë, por gënjeshtarët dinë të fotografojnë. – Lewis Hine

Një e vërtetë e thënë me qëlli djallëzor, mposht çdo gënjeshtër që mund të thuhet. – William Blake

Thëniet e tjera mund ti lexoni KËTU:

ObserverKult