Xhevahir Spahiu: Të jesh me ty…

buza te jesh me ty poezi nga xhevahir spahiu observerkult

Të prekësh heshtjen tënde siç prek një send,
të shohësh thellë në ata sy,
ku dashuria hepohet si anije
e të mos duash të jesh përherë me ty?

Të ecësh me krahun mbi supet e tua
e të harrosh oshtimën e kaltër,
limonët mbi krye,
peshkarexhat si zjarre të natës?

Të jesh me ty,
tok me ty të qeshësh
e mos kuptosh se si përpiqet deti
të dalë jashtë guaskës së vetvetes?

Të jesh me ty?
Të jesh me ty!

ObserverKult

Lexo edhe:

Xhevahir Spahiu: Do të vdes i mbytur në borxhe…

Do të vdes,
do të vdes i mbytur në borxhe,
s’është asgjë mbytja në lum a në dhomat e gazit.
I kam borxhe nënës që s’ia ngrita varrin,
i kam borxhe lisit që s’ia hodha pjergullën,

Lexo edhe tekstin:

PSE U LEJUA KRYEARTIKULLI I XHEVAHIR SPAHIUT NË “ZËRI I POPULLIT”?

Publikohen disa dokumente te panjohura nga Arkivi Qendror i Shtetit në Tiranë (fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së), të vitit 1973.

Bëhet fjalë mbi një raport-informacion të sekretarit të parë të Komitetit të Partisë së rrethit, Mirditë, dërguar Komitetit Qëndror të PPSH-së.

Raporti iu dergua personalisht, Ramiz Alisë (sekretarit që mbulonte propagandën, artin dhe kulturën).

Fliste lidhur me mbledhjet e shumta të organizatave bazë të partisë dhe atyre të masave që ishin mbajtur në atë rreth, në luftën kundër çfaqeve të huaja “nën frymën e fjalimit të shokut Enver Hoxha, mbajtur në Pleniumin e III të Komitetit Qendror dhe aparatin e Presidiumit të Kuvendit Popullor, për problemet e kulturës, letërsisë dhe arteve”.

Të gjitha kritikat dhe akuzat që janë bërë në mbledhjet e Mirditës, jo vetëm për problemet…

që kishte publikuar një kryeartikull të gazetarit e poetit të njohur, Xhevahir Spahiu, i cili vetëm para pak kohësh, ishte kritikuar nga ‘shoku Enver’!

Tekstin e plotë e gjeni duke klikuar KETU