Zemra pyet, a do të vish?

Fatmir S. Baçi

Ikën, kthehesh e dhimbja
Dhëmb e pushon kur ti je
Zanë dhe këngë nëpër ëndrra
E ëndërr e largët mbi re.

Dëbora ka zbritur rrëkeve
E mali këmbeu këmishë
Bajamet çelën dritareve
E zemra pyet, a do të vish?

Ikën e tek mua harrimi
Mbetet të më heqë mërzinë
Një dritëz e vakët përçmimi
Prej syve që humbën shtëpinë

Derën do ta le të hapur
E zjarrin ndezur do mbaj
Një lule për ty sapo ka çelur
E një gonxhe gati pas saj.