Imer Topanica: Kangë dashnorësh

Imer Topanica

Ju ftojmë të lexoni poezinë “angë dashnorësh” të poetit Imer Topanica!

Unë e ti jemi dy trupa që të njajtën valle e vallëzojnë
Unë e ti jemi dy gojë që të njajtën kangë e këndojnë

Ngjallim lule, vdesim duhi,
jemi nji
Ti je unë o shpirt, e unë jam ti

Unë e ti jemi dyzim i nji Dashnie
Për etjen e madhe të jetës unë të bahem krue
e për zheg, ti më bahesh hije
Jemi ba bashkë të dy, kemi fluturue mbi andrra të dy
Unë e ti jemi nji

Unë e ti jemi ba kangë e këndueme prej vetë Dashnisë
Unë e ti jemi shndërrue në nji valle që s’mbaron për melaqet e Perenisë
Mbi gjokset tona çelin kopshte me lule e shuhen stuhi
Se unë e ti o xhan jemi nji
Se unë e ti o xhan jemi nji

ObserverKult

Lexo edhe:

FLUTUR MUSTAFA: DHE VARRI DO FLASË!