Ja çfarë kristale ka Kosova

Në Stan Tërg të Mitrovicës gjendet Muzeu i Kristaleve dhe Mineraleve.

I themeluar në vitin 1964 nga një grup minatorësh entuziastë, ky muze u pasurua vit pas viti me eksponate të reja duke numëruar tashmë rreth 2 mijë kristale e minerale forma e madhësish të ndryshme, 90 për qind e të cilave vinë nga nëntoka e Trepçës./ ObserverKult