Natasha Lako: Më more për dore

Poezi nga Natasha Lako:

Më more për dore dhe më the:
Nata nuk fsheh asgjë përveç ne të dyve.
Kapërceje atë si një kalë të zi.

Më more për dore dhe më the:
Nuk vijmë as prej vdekjes në jetë si
           Kostandini te Gerantina,
As prej jetës në vdekje si Virgjili te
                      Beatriçja.

Më more për dore dhe më the:
Jemi më të lashtë se vdekja vetë
Dhe më të rinj se vetë jeta.

Më more për dore dhe më the:
Jemi vetëm ne të dy, ne të dy, ne të dy.
Kapërceje këtë natë, si një kalë i zi. 

1985

ObserverKult

———————————————

Lexo edhe:

NATASHA LAKO: “DASHURIA PËR MOTRËN MBETET E PËRJETSHME…”

natasha lako të presim

Kam dashur prej shumë kohësh të shkruaj diçka për këngën ‘Pranvera me një lule s’vjen’ (Pranvera vjen me lule shumë) me tekst të Zhuliana Jorganxhiut, një përjetim muzikor i vitit 1987 që kulmon mes indoktrinimeve jo aq të rralla të të gjithë shqiptarëve që nuk dinin rrugëdalje tjetër.

Dhe frymëzimi është tepër njerëzor, sepse kjo këngë i kushtohet drejtpërdrejt një motre, dhe kjo është Rozmari Jorganxhi, që sa është ndarë nga jeta.

Unë nuk e di se në çfarë rrethana në vitin 1987 u shkrua teksti i këngës, nuk di se si lindi ideja muzikore.

Tekstin e plotë e gjeni KETU

ObserverKult